Transport van onze paarden

 

WinHorses is experienced in transporting horses all over the world. To make this possible we work closely with several transport companies.

Some Frequently Asked Questions:

Wie zorgt voor het transport?

Wij geven de voorkeur aan een all-in prijs voor het paard. Zo vermijden we onverwachte kosten voor de koper. Als de totaalprijs eenmaal is overeengekomen, verandert deze niet meer, wat voor beide partijen een garantie is. In deze prijs is alles inbegrepen: bloedwerk, papierwerk, transport naar de luchthaven, vlucht en quarantaine. Indien gewenst kan het paard ook thuis geleverd worden.

Het paard wordt een halve dag voor de vlucht opgehaald, omdat de dierenarts van de overheid tijd moet hebben om de transportdocumenten op te stellen en de gezondheid van het paard voor de laatste keer te controleren voor het vertrek. Onze paarden reizen met hun eigen, persoonlijke bagage! Op elk moment worden de paarden zeer nauwlettend in de gaten gehouden. Ze gelunworden gelongeerd, aan de hand gewandeld, en krijgen zelfs een paar uur voor vertrek nog een laatste douche. 

Voor sommige bestemmingen is pre-quarantaine vereist (bijvoorbeeld: China, Australië,...), in dit geval moet het paard iets langer in quarantaine blijven voor zijn vertrek. 

Hoe zit het hele proces in elkaar?

Paarden reizen meestal in boxen van 3 paarden. Ze kunnen op elk moment naar hun viervoetige collega's kijken, waardoor ze zich comfortabeler en meer op hun gemak voelen. Een vlucht is comfortabeler voor een paard dan een lange reis met een vrachtwagen, waarop ze de hele tijd hun evenwicht moeten bewaren. De klant krijgt een link, waarmee hij het paard op elk moment van de vlucht kan volgen. We proberen zoveel mogelijk foto's en video's te maken, want we weten hoe spannend het is!

Onmiddellijk na de landing worden de paarden door de verantwoordelijke dierenarts gecontroleerd en naar de quarantainevoorziening gebracht. De duur van hun verblijf hier is ook afhankelijk van de bestemming (voor de USA betekent dit 2-3 dagen voor een ruin, 2-3 weken voor een merrie).

Moet het paard rusten na aankomst?

Het hele transport kan de paarden inderdaad vermoeid en soms een beetje stijf maken. De beste manier om hiermee om te gaan is om ze een paar dagen de tijd te geven om zich te settelen. Wij raden aan om ze zoveel mogelijk in vrijheid te laten tijdens deze dagen. Dit is de beste manier om elkaar te leren kennen en de spieren los te maken.

Hoe kan ik zeker zijn dat het zal klikken met mijn paard?

Klanttevredenheid is onze prioriteit en het fundament van ons bedrijf. Door veel vragen te stellen, te telefoneren,... proberen we een beter zicht te krijgen op de verwachtingen en de manier van rijden van de klant. Met dit totaalbeeld in het achterhoofd gaan we op zoek naar de beste match. Kwaliteit gaat voor ons altijd voor kwantiteit. 

Deze vraag is ook de reden waarom we meestal paarden verkopen onder de leeftijd van 7. We trainen ze op een zeer ongecompliceerde manier, waardoor de overgang naar een nieuwe ruiter veel soepeler verloopt. We zorgen er ook voor dat de paarden gewend zijn om getraind te worden door verschillende ruiters van alle niveaus, zelfs door kinderen. 

Uiteindelijk is je glimlach de reden waarom we het doen. Als we geloven dat een paard nog niet klaar is om naar een nieuwe eigenaar te gaan, blijft het bij ons voor verdere training.

Volg ons op Facebook en Instagram